Znamka TYPE RIGHT ERR se je rodila iz treh LJUBEZNI:

ljubezni do jezikov, ljubezni do pisalnih strojev in ljubezni do trajnostne mode.Zametki,začetki,spočetki...

Odkar pomnim, so bile besede in igranje z njimi zame zanimive. Redno se jih izlivala na papir že od zgodnjih osnovnošolskih dni, ko so bile aktualne spominske knjige, dnevniki in pisanje pesmi recimo. Tudi šolske eseje sem vedno snedla za malico, napisala sem jih zelo mimogrede. In po vseh teh letih me afiniteta do bogatega besednega zaklada še ni spustila, saj dosti berem in pišem. To mi je kot zelo dostopna polnilnica za dušo in moje čisto vse štiri srčne prekate.

Metaforika in podobna jezikovna poigravanja se mi zdijo super mentalna gimnastika. Na vsakem kretivnem začetku si namreč sam gospodar svojega praznega papirja in naprej te lahko pelje le čista domišljija. Kot lepo pove eden izmed TYPE RIGHT ERR napisov: 'Najlepše zadane gram čiste domišljije.' In to moje poveličevanje seže celo takole daleč: kdor se zna lepo in zanimivo izražati, je tudi po značaju kratkočasen. Pika. Amen.

. . .


Vestno zakopavanje v kratke & sladke mentalne prebliske in njihovo (kompulzivno) zapisovanje na kupe in kupe papirja mi je leta 2016 zelo spontano prineslo idejo o rojstvu lastne blagovne znamke TYPE RIGHT ERR (besedna igra na angl. besedo 'typewriter' = pisalni stroj), pri kateri se je kot češnja na kreativni torti izkazala tudi moja obsesija s pisalnimi stroji. Slednji so žal že skoraj pozabljena vrsta, že zdavnaj prezrta težka mašinerija, malodane v posmeh starejši generaciji, ki še zna tipkati nanje. Kot zgolj nosilci čudnega pridiha nekih davnih časov, ampak iz istih razlogov pa mnogim čudnim posameznikom, ki še damo nekaj na prvinskost udarjanja po tipkah, predstavljajo pravo dragocenost.

. . .

Poleg pisanja & tipkanja pronicljivih citatov naj omenim še eno mojo veliko vseživljenjsko ljubezensko afero, ki se tudi zna odlično manifestirati skozi ustvarjanje avtorskih napisov: angleški jezik. Tudi njemu sem se usodno zapisala, saj me ljubezen do njega leta 2007 na Filozofski Fakulteti v Ljubljani pripeljala do skrajnosti v obliki pridobljenega naziva univ. dipl. angl. In da slučajno ne pozabim na še en zelo oprijemljiv razlog, zakaj sem znamko pravzaprav ustanovila: iz lastne potrebe po izvirnih napisih na majicah, ki jih nisem nikoli nikjer našla. Vsaj takšnih ne, ki bi nosile kaj bolj originalnega v smislu sporočilnosti, kot pa zgolj Hello life !, Be happy !, You are so beautiful !... Točno to je bila dodatna motivacija precejšnjih razsežnosti, ki me je pripeljala do skrajne točke, ko sem si eno zase končno lahko skreirala sama. Takšno meni na kožo & karakter pisano. In mnogim drugim tudi, kot se je na moje veliko veselje izkazalo kmalu za tem. 

Magija strojepisja

Magija strojepisja

Bi se reklo, da v moderni dobi pisalni stroji slišijo samo še na ime vintage ali retro. Mene so od nekdaj privlačili ravno zaradi tega, ker so tako pozabljeni. Ker so znanilci nekega drugega zeitgeista, odpeljejo te v neke druge čase, kjer je vse teklo počasneje, brez poplave instant Instagram dražljajev. Naključje je hotelo, da sem prve verze lahko natipkala kar na mamin pisalni stroj znamke Alpina, ki ga je dobila od svojega očeta (predvidoma) okrog leta 1970, ko se je v srednji šoli učila stenografije (še ena vintage profesija), ta pa ga je tudi kupil takrat že rabljenega davnega leta nevesetočnokdaj.


Sicer je to krepko udarjanje po črkah čisto pravega pisalnega stroja že kar terapevtsko. Že samo rožljanje, žvenketanje in cingljanje je v primerjavi z računalniško tipkovnico cel dogodek! Vsaka beseda dobi veliko večjo težo, če jo natipkaš, tudi dobesedno. In učinek v glavi je enostavno magičen. In rahlo preluknjan papir, ki ga primeš v roke ob koncu napornega tipkanja, ti daje poseben občutek zmagoslavja. Neprecenljivo. Res podcenjen kontrapunkt hitremu načinu življenja.

L'etat TYPE RIGHT ERR, c'est moi!

Kreativnost v vseh porah in razpokah življenja je maksima, s katero se zlahka poistovetim. Sama že dovolj dolgo tlačim to zemljo, kot se temu po domače reče, da vem, da je tektonika že v nas, le najti in prebuditi jo moramo. In to čim večkrat. Monotonost namreč ni človekova najboljša prijateljica. Sama jo rada zelo sebično razbijam s potrebo po samorealizaciji, z nenehno radovednostjo in s premikanjem lastnih meja, ki iz mene izvlečejo adrenalin, dopamin in ostale najlepše hormonske mešanice ter me na koncu zgnetejo v drugačno, boljšo verzijo mene. Zelo hranilno in zdravilno je, da kdaj tudi moj alter ego dobi svojih pet minut slave in izživi mojo drugo plat. Če ravno prav pretiravam, bi lahko rekla, da so v ustvarjanju in občutku samopotrditve neskončne količine svetlobe in svobode.

L'etat  TYPE RIGHT ERR, c'est moi!

Najlepše pri mojem delu je to, da vse besedne kreacije, ki jih izdelam za TYPE RIGHT ERR, tudi živim. In one živijo mene. In so najlepše na meni, ko jih nosim seveda. V vseh so fragmenti mojih osebnih prepričanj in subjektivnih pogledov in polne so zanimivih človeških deviantnosti, cinizma, sakrazma, zdravega dvoma v tozemeljske & višje sile. . . Človek kot vir največjega razočaranja na eni in največjega navdiha na drugi strani. To je ta cona pozicije in opozicije, v kateri se je fino gibati, kadar ustvarjaš. Nenazadnje tudi RIGHT in ERR v imenu znamke TYPE RIGHT ERR namigujeta na čisto nasprotje – RIGHT kot pravi(len) in ERR kot motiti se.

Večini ustvarjenih kreacij v obliki napisov je skupno to, da v sebi nosijo (vsaj) dve interpretaciji in da so duhovite, a ne smešne, da so premetene, a ne prepametne, da so vase zaverovane, a ne prevzetne. Ravno prav za bolj zahteven okus. Ravno prav za bolj načitane in odprte glave, ki razmišljajo po svoje. Če si med njimi tudi ti, čestitam. Si moja/naša najbolj hvaležna stranka.

Končno na WWW!

Končno na WWW!

Mnogi ste vse od leta 2016 in do danes s svojim (večkratnim) nakupom in izraženim (večkratnim) navdušenjem nad blagovno znamko TYPE RIGHT ERR že dokazali, da gre za samosvoje izdelke, s katerimi se zlahka poistovetite, saj so kot dobro zmešan koktajl kreativnosti, drznosti in kakovosti. Res VELIK HVALA za vso dosedanjo podporo - zaradi vas dobivam(o) krila, znova & znova

In zato je že čas, da obrnemo nov virtualni list s čisto novo spletno trgovino www.typerighterr.com, kjer se bo vsak lahko odpravil  na virtualni sprehod med ponudbo starih in novih, predvsem pa drugačnih, nekonvencionalnih napisov, ki na izviren, unikaten in tudi družbeno kritičen način razgaljajo kompleksnost človeškega značaja. In teh, še posebej v slovenščini, zagotovo ne dobiš nikjer drugje!

In velik ter že razpoznaven zaščitni znak te znamke je tudi TRAJNOSTNOST. Prav VSI IZDELKI v ponudbi so trajnostni. Od papirja in okvirja v sliki in vse do konkretnea blaga na tekstilnem izdelku. Strogo se držimo pravila, da so vsi dobavljeni končni izdelki certificirani ter okolju & človeku prijazni. 

Ker prihodnost je zelene barve. In zato je tudi naša dobavna veriga zelena. In lepo je, da  tudi kupci to vedno bolj prepoznavate. 

Privošči svojemu karakterju dozo kreativnosti.

Naj TYPE RIGHT ERR napisi v tebi premaknejo nekaj tektonskega, saj se v njih prepoznaš. To je bistvo te blagovne znamke.

Če je tvoj karakter prej taval in se izgubljal, s konceptom & filozofijo te znamke pa se je spet našel, sem prav zares počaščena.


#typerighterrPLEME  ♥


Minca Zupanc, 

ustanoviteljica blagovne znamke Type right err


Privošči svojemu karakterju dozo kreativnosti.


Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Zapri
Nazaj na vrh