DARE TO WEAR YOU.

Ustvarjalni proces
Eureka!
Eureka!

Vse se začne in sproži, ko sinapse pod mojo možgansko skorjo preskočijo v pravem ritmu. Točno takrat se utrne prvi zametek za svež in pronicljiv TYPE RIGHT ERR napis.

Po principu statistike bi se reklo, da se to zgodi izjemno redko, ampak ko se, je občutek zmagoslavja olimpijski! 

Ni pa redko, da se v možganih zaiskri na najbolj nenavadnih mestih, zato ni vedno nujno, vsekakor pa fino, da je v bližini vedno list papirja ali telefon, kamor se vse lahko zapiše in shrani za namen bodoče (kompleksne) obdelave. 


Tok misli na papir!
Tok misli na papir!

Sledi torej druga faza - stekanje misli na kokretne formate za shranjevanje, brez katerih ni novega rojstva v obliki vrhunskega citata.

V nasprotnem primeru, se uresniči najbolj črni scenarij - da misli iz glave brezbrižno, mimobežno in kruto pobegnejo in se zagotovo ne vrnejo nikoli več. 

Za avtorja vsekakor pogrom s priokusom večnega obžalovanja, ki zajeda ustvarjalno dušo.

Raje kot obžalovanje torej vedno žrtvovanje, četudi v smislu najbolj čudne situacije, (v družbi še bolj čudnih) ljudi in dobesedno najbližjega formata za zapisovanje. Vedno in povsod!

Tipkanje v retro stilu!
Tipkanje v retro stilu!

Sledi faza zorenja, žlahtnenja, miselnega maceriranja. Celi kupi nakopičenih zapisov se ponovno preletijo, preberejo, secirajo, nato sledi jagodni izbor najlepših, ki se dopolnijo, polepšajo, skratka idejno pognojijo, da bi nekoč lahko zacvetli. Postopek se ponovi in večkrat ponavlja, dokler ni citat popolnoma zrel, da se na njemu ustavi sleherno človeško oko...

Največje zmagoslavje pride v obliki najlepše sladice - misel je dozrela, da se jo lahko pretipka na čisto pravi pisalni stroj, in to iz legendarne serije ALPINA. 

Gre za čisto poseben TYPE RIGHT ERR ritual, ki je zame sigurno čista magija & čarovnija.

In predstavlja bistvo te blagovne znamke:

Type right err = typewriter = pisalni stroj ♥

Pozabljen stroj!
Pozabljen stroj!

Pisalni stroj. Že zdavnaj od vseh pozabljen. Mlade generacije ga komaj še prepoznajo. 

In ravno zaradi tega meni tako zelo poseben in dragocen. Redka vrsta mašine, ki v sebi nosi toliko prvinskosti z vintage pridihom.

Rahlo zapackane, nesimetrične črne črke, ki pridejo direktno izpod pisalnega stroja so brez dvoma duša in srce TYPE RIGHT ERR estetike. 


Naslednji korak je povečava napisa/citata v TYPE RIGHT ERR fontu, ki vsakemu produktu posebej odtisne pečat originalnosti & unikatnosti.

Točno ta izgled & brezkompromisna vsebina besednih kreacij je prepričala že veliko samosvojih egotripov ženskega in moškega spola, ki se vedno znova vračajo po še in še.  

Screenprinting!
Screenprinting!

Začetna 300% povečava citata se nato do konca oblikuje na primerno končno velikost, kar pomeni da pride pod roke digitalnega oblikovalca, ki jo pretvori v t.i. vektorsko obliko in iz nje se lahko ustvarijo večje količine (in ponatisi) sprintanih screen-print preslikačev (sitotisk), po tem, ko jih v roke dobi še tiskar. 

Screen-print tehnika pomeni, da se računalniški zapis dizajna s posebnim lepilom in prahom mojstrsko prenese na poseben papir, ki je primeren za tiskanje na bombažne tkanine, in sicer pri nekje 170 stopinj C, da se zagotovi res dobra obstojnost dizajna. Kvaliteta pred kvantiteto, vedno!

Et  voilà!
Et voilà!

Sledi vrhunec: 

luč sveta ugleda nov dizajn v dejanski velikosti na še enem hudem TYPE RIGHT ERR izdelku  ♥♥♥

NEPRECENLJIVO. 

 

Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh