DARE TO WEAR YOU.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: http://typerighterr.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. 

Spletna trgovina  http://typerighterr.com  je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga podjetje Minca Zupanc, s.p., lastnica blagovne znamke TYPE RIGHT ERR, s sedežem Vodruž 6a 3230 Šentjur, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine: http://typerighterr.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, so stvaritve, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je podjetje Minca Zupanc, s.p. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Minca Zupanc, s.p. uporabnikom spletne strani http://typerighterr.com ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, ki so del te spletni strani.

Vsi opisi produktov in nasveti kupcem glede prave izbire velikosti in podobno so zgolj priporočila.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV 

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika), ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, pošta, telefon, e-pošta) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novice, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim oz. tretjim osebam. V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati iz našega seznama nam to lahko sporoči na e-poštni naslov: info@typerighterr.com ali nam pošlje pisni zahtevek preko pošte na naslov: Minca Zupanc, s.p. Vodruž 6a 3230 Šentjur.


DOSTOPNOST INFORMACIJ & REGISTRACIJA  

Kot blagovna znamka TYPE RIGHT ERR (Minca Zupanc, s.p.) se zavezujemo, da kupcu zagotovimo:

identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Za uspešen nakup v spletni trgovini registracija ni potrebna. V zaključnem delu naročila je potrebno vpisati podatke, ki jih ponudnik potrebuje za uspešno izvedbo naročila, plačilo in dostavo.

POSTOPEK NAKUPA    

 • Kupec je lahko fizična ali pravna oseba.
 • Ko kupec izbere željeni izdelek, klikne na gumb "DODAJ V KOŠARICO". V razdelku Vaša košarica desno zgoraj na spletni strani lahko kupec preverja vse izdelke, ki jih je dodal v košarico.
 • Ko želi zaključiti nakup, klikne v razdelku "VAŠA KOŠARICA" gumb "NA BLAGAJNO", kjer lahko še enkrat preveri katere izdelke ima v košarici. Tu lahko tudi spreminja količine in po želji izdelek tudi odstrani iz košarice. Če ima kupec promocijsko kodo jo lahko vpiše v tem koraku.
 • Ko kupec preveri vse izdelke v košarici in ceno za plačilo, mora za zaključek nakupa klikniti na gumb "NA BLAGAJNO". 

V treh jasno vidnih korakih mora izpolniti vsa polja za zaključek nakupa.

 1. V prvem koraku vpiše podatke za račun (med katere sodijo ime, priimek oz. ime podjetja, naslov oz. sedež, telefonska ali mobilna številka in elektronska pošta.), odkljuka če je pravna oseba (če je fizična oseba je polje prazno) in izpolni, če je prejemnik na drugem naslovu kot plačnik.
 2. V drugem koraku izbere dostavo in način plačila.
 3. V tretjem koraku pa lahko še enkrat pregleda celotno košarico in za zaključek naročila klikne na gumb "ODDAJ NAROČILO". Če si želi spremeniti še kakšen izdelek lahko v vsakem trenutku klikne na razdelek "VAŠA KOŠARICA" in klikne na gumb "NA BLAGAJNO", kjer lahko spreminja količine in odstrani izdelke, ki jih želi odstraniti.
 • Naročnik takoj po oddaji naročila prejme elektronsko sporočilo, na e-poštni naslov, ki ga je vpisal ob nakupu in vsebuje potrditev prejema naročila ter predračun (če je označil plačilo po predračunu. Po plačilu predračuna ponudnik v primernem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje.
 • Naročnik poleg naročenega izdelka prejme tudi originalen račun, kot potrdilo o plačilu, ki je izdan bodisi v fizični obliki bodisi v elektronski. 

V kolikor ponudnik ugotovi, da oddanega naročila ne more izvesti, mora o tem pravočasno obvestiti naročnika (preko elektronske pošte, telefona ali SMS obvestila).

Kupoprodajna pogodba med TYPE RIGHT ERR in kupcem je v spletni trgovini www.typerighterr.com sklenjena v trenutku, ko TYPE RIGHT ERR kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za TYPE RIGHT ERR kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku TYPE RIGHT ERR.

CENE     

Cene, objavljene na spletni strani www.typerighterr.com, veljajo na dan naročila. Vse cene so v evrih in so za vsak artikel posebej prikazane jasno in so dobro razvidne. V vseh podanih cenah artiklov je DDV že vštet oziroma se ga ne obračuna, saj podjetje Minca Zupanc, s.p. ne obračunava DDV-ja, kar je v skladu s 94. členom ZZDV-1.  Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. 

NAČINI PLAČILA, PLAČEVANJE IN IZDAJA RAČUNA

Kupec lahko izbira med štirimi načini plačila:

 • s predračunom, torej preko bančnega UPN (Univerzalni Plačilni Nalog)
 • s kreditnimi karticami 
 • preko PayPala
 • plačilo po povzetju

-----------------------------------------------------------------


Plačilo po predračunu (UPN nalog): ko naročnik opravi naročilo, na vneseni elektronski naslov prejme predračun, kjer so vsi podatki za plačilo na račun podjetja Minca Zupanc, s.p.

Plačilo po povzetju: ko naročnik opravi naročilo, na vneseni elektronski naslov prejme obvestilo, kjer so izpisani vsi podatki o naročilu. Ponudnik naročilo ustrezno zapakira in preda dostavni službi (Pošta Slovenije ali GLS), paket pa označi z "odkupnino". Plačilo naročnik izvrši ob dostavi na izbrani naslov, z gotovino ali plačilnimi karticami, dostavni službi. 

Paypal: S Paypalom na račun podjetja Minca Zupanc, s.p.

Plačilne kartice: S plačilnimi oziroma kreditnimi karticami: Visa, Mastercard, Amex, Diners, Maestro


TYPE RIGHT ERR (Minca Zupanc, s.p.) po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun skupaj z naročenimi izdelki. Račun se lahko pošlje tudi v nefizični obliki, torej elektronsko po izvedenem plačilu s strani kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. 

Za dostavo izdelkov skrbita podjetji:

POŠTA SLOVENIJE d.o.o.

GENERAL LOGISTICS SYSTEMS (GLS) d.o.o.

Stroški dostave in pakiranja v Sloveniji pri nakupu pod 50,00 € znašajo 2,50 in več. Stroški dostave pri nakupu nad 50,00€ pa so brezplačni. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

V primeru, če naročnik prejme fizično poškodovan ali odprt paket, mora o tem takoj obvestiti dostavno službo in sprožiti postopek reklamacije.

Osebnega prevzema ne ponujamo. 

PROMOCIJSKE KODE ZA POPUST 

Koda za popust oz promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine TYPE RIGHT ERR. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ''PROMO KODA'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''AKTIVIRAJ''.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost koda za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

IZDELKI IN FOTOGRAFIJE  

Kot ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov prizadevamo zagotoviti jasne in popolne (vsebinske in vizualne) informacije, ki se ves čas osvežujejo. Te informacije so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika spletne trgovine. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja. 

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

PRAVICA KUPCA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA IN VRAČILO PLAČILA 

Kupec ima pravico, da v 14 delovnih dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov: info@typerighterr.com sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razloge za svojo odločitev (po 43.č členu ZVPot).

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju na naslov: Minca Zupanc Vodruž 6a 3230 Šentjur, in sicer v 14 delovnih dneh po oddanem sporočilu in jasno pisno izkazati, da odstopa od pogodbe. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek poštnine za vračilo dotičnega izdelka/večih izdelkov.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tukaj.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V skladu s 5. odstavkom 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Ponudnik se zavezuje, da bo zagotavljal ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani in v spletni trgovini. V kolikor se zgodi, da se lastnosti artiklov, njihova cena, čas dobave ali količina zaloge spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe spremeniti podatkov, kupca pravočasno obvesti o teh spremembah in mu omogoči preklic naročila oz. naročilo drugega izdelka.

STVARNA NAPAKA  

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.


 Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje, da bo trajno varoval vse osebne podatke, ki bodo uporabljeni izključno za pošiljanje ponudb, predračunov, računov, izdelkov, informativnega gradiva in obvestil o stanju naročila ter jih ne bo posredoval tretji osebi.

Podatke o naročilu bo ponudnik posredoval le v primeru izbire načina plačila, ki zahteva posredovanje podatkov o naročilu in naročniku, a izključno ponudniku storitve izbranega načina plačila, ki ima sklenjeno veljavno pogodbo s podjetjem Minca Zupanc, s.p.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV  

TYPE RIGHT ERR Minca Zupanc, s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Minca Zupanc, s.p. za nedoločen čas hrani naslednje podatke uporabnikom, ki so se registrirali ali opravili nakup: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča. Minca Zupanc, s.p. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabniki oziroma kupci.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

REŠEVANJE SPOROV  

Stranki bosta skušali vse spore reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani.

PRIJAVA NA E-NOVICE  

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na sedež ponudnika Minca Zupanc, s.p. Vodruž 6a 23230 Šentjur ali na info@typerighterr.com.

V Ljubljani, dne 31.8.2022  

TYPE RIGHT ERR  

Minca Zupanc, s.p.

 


Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh